آدرس: تهران - شریعتی - پایین تر از پل صدر
همین امروز با ما تماس بگیرید 9024770808 (+98)

درد استخوان ترقوه

۲۶ خرد ۱۴۰۰

ترقوه استخوانی دراز است که همراه با استخوان کتف، بازو و جناغ، کمربند شانه‌ای یا پکتورال را تشکیل می‌دهند.این استخوان برخلاف سایر استخوان‌های دراز، فاقد هرگونه مغزی است و دارای منشاء غشائی می‌باشد و از سمت داخل به جناغ و از سمت خارج به استخوان کتف متصل می‌شود. ترقوه تنها استخوان بین تنه و اندام فوقانی است و در تمام طولش قابل لمس است. شکل استخوان ترقوه در هر طرف قفسه سینه شبیه حرف S می‌باشد.

علت درد استخوان ترقوه

جراحت یا آسیب دیدگی یکی از شایع ترین دلایل درد ترقوه است. استخوان ترقوه، یک استخوان طولانی است که بازوی ها را به بدن متصل می کند. آسیب های استخوان ترقوه در میان ورزشکاران بسیار شایع است. اما این استخوان در افراد عادی نیز با ضربه به بازو و یا افتادن از روی دوچرخه می تواند آسیب ببیند. درد ترقوه همچنین می توانند با استفاده بیش از حد و مکرر از دست ها، و یا ابتلا به بیماری هایی مانند آرتروز، پوکی استخوان، و یا در موارد نادر سرطان ایجاد شود. به غیر از نشانه های آشکار ایجاد شده بر اثر درد شدید استخوان ترقوه، آسیب دیدن و یا شکستگی این استخوان می تواند موجب ایجاد تورم و کبودی در اطراف ناحیه آسیب دیده شود. علاوه بر این، در اثر این آسیب ممکن است تکان دادن بازو ها دشوار بوده و با دست زدن به این استخوان، درد زیادی ایجاد شود. معمولا، برای درمان درد استخوان ترقوه، پزشکان استراحت دادن به بازو را برای کمک به التیام رباط ها، تاندون ها و اعصاب شانه توصیه می کنند. همچنین، برخی از روش های خانگی مثل یخ درمانی، کمپرس گرم و ورزش درمانی به تسکین درد ترقوه و بازگرداندن حرکت به ترقوه و شانه کمک می کند.

شکستگی استخوان ترقوه

شکستگی استخوان ترقوه یک علت شایع درد در ناحیه شانه است. این شکستگی معمولا نتیجه یک ضربه مستقیم به شانه یا بالای بازو است. بنابراین، تصادف با اتومبیل، افتادن بر روی بازو و یا مجروح شدن در ورزش می توانند در ترقوه شکستگی ایجاد کنند. آکادمی جراحان ارتوپدی آمریکا AAOS اعلام کرده است که استخوان ترقوه اغلب از وسط می شکند. شکستگی این استخوان حرکت بازو را دشوار کرده و بسته به علت آسیب، اطراف منطقه ترقوه نیز ممکن است کبود، متورم و حساس به لمس شود. برخی از افراد مبتلا به پوکی استخوان، به دلیل آن که استخوان هایشان مستعد شکستگی است، بیشتر به این نوع شکستگی مبتلا می شوند. پس اگر تصور می کنید درد ترقوه شما ناشی از شکستگی است، حتما به پزشک مراجعه کنید. پزشک برای درمان توصیه می کند ۶ الی ۱۲ هفته از حرکت دادن استخوان بازو اجتناب کرده و پس از آن برای بازگرداندن حرکات بازو، از درمان های فیزیکی مانند فیزیوتراپی استفاده کنید.

صدمه به استخوان ترقوه

بدیهی است که همه آسیب ها یا ضربه ها به شکستگی منتهی نمی شوند. گاهی اقوات ضربه ای به بازو وارد می شود اما با وجود درد، شکستگی اتفاق نمی افتد. آسیب به استخوان ترقوه معمولا توسط آسیب به مفاصلی که ترقوه را به نوک تیغه شانه وصل می کند، ایجاد می شود. آسیب به این مفصل می تواند یک درد مبهم ثابت در شانه و ترقوه به وجود آورد. دو آسیب رایج به مفاصل که در آن ها درد ترقوه ایجاد می شود عبارتند از: جدا شدن شانه: این مصدومیت به مفصل AC یا مفصل اخرمی چنبری که در آن رباط تیغه شانه و ترقوه به هم متصل شده است، وارد می شود. این آسیب وارده به استخوان ترقوه معمولا درد خفیف تا شدید ایجاد می کند. در رفتن شانه: جابجا شدن شانه باعث درد شدید می شود و زمانی اتفاق می افتد که بازو از جایش در تیغه شانه در می رود. در حالی که این آسیب به طور مستقیم بر روی ترقوه تاثیر نمی گذارد، اما هنوز هم می تواند ترقوه را تحت تاثیر قرار داده و آسیب شدیدی به آن بزند.

سندرم خروجی قفسه سینه

درد ترقوه شما می تواند با سندرم خروجی قفسه سینه ایجاد شود. خروجی قفسه سینه در فضای بین استخوان ترقوه و دنده بالا قرار دارد. از آنجا که این فضا اعصاب، عضلات و رگ های خونی زیادی را در خود جای داده است، هر گونه فشار بر آن می تواند دردی در قسمت بالای قفسه سینه و در امتداد طول شانه ایجاد کند. بر اساس گزارش آکادمی جراحان ارتوپدی آمریکا، عضلات ضعیف شانه می تواند باعث لغزش ترقوه به سمت پایین شده و فشار بر روی اعصاب در خروجی قفسه سینه ایجاد کند. دلایل دیگر برای درد در ناحیه زیر ترقوه عبارتند از: آسیب بیماری ضعف عضلانی چاقی فشار بر این اعصاب می تواند دردی در طول بازو، کمر و گردن شما ایجاد کند. شما همچنین ممکن است بی حسی یا سوزش در ساعد و انگشتان دست را تجربه کنید. در این حالت نگاه کردن به بالای سرتان تقریبا غیر ممکن می شود.

درد استخوان ترقوه و التهاب

فشار بیش از حد و تکراری به استخوان ها و تاندون های شانه می تواند درد و التهاب در منطقه ترقوه ایجاد کند. در روتاتور، عضلات و تاندون هایی که بازوی را در محل خود نگه می دارند دچار جراحت یا کشیدگی شده در نتیجه شما درد خفیف تابشی به پایین بازو را احساس می کنید. متخصصان آکادمی جراحان ارتوپدی آمریکا معتقدند که التهاب تاندون روتاتور کاف در ورزشکارانی که ورزش هایی مانند شنا، تنیس و بیس بال انجام می دهند رایج است. همچنین، افرادی که مجبورند به جهت شلغشان مدام دست خود را بالا نگه دارند مانند نقاشان، مستعد ابتلا به درد ترقوه و شانه براثر این التهاب هستند.

درد استخوان ترقوه و آرتروز

آرتروز می تواند درد در مفصل AC ایجاد کند. این مفصل استخوان ترقوه را به تیغه شانه متصل می کند. در آرتروز، غضروف در مفاصل به دلیل اصطکاک از بین می رود. در نتیجه تورم و درد ترقوه زمانی ایجاد می شود که مفصل شانه در حال تکان خوردن است. به گفته دکتر دیوید زلمن، آرتروز یک بیماری دژنراتیو است که در افراد بالای ۵۰ سال مشترک است و همچنین می تواند با صدمه به استخوان ترقوه ایجاد شود. او می گوید که آرتروز شانه معمولا در مفصل AC رخ می دهد.

درد استخوان ترقوه و بورسیت

یکی از دلایل درد ترقوه بیماری به نام بورسیت است. اغلب مفاصل در بدن دارای کیسه کوچک پر از مایع هستند که برای کمک به کاهش اصطکاک و حرکت آسان تر طراحی شده است. مفصل ترقوه نیز حاوی این کیسه های کوچک است که به شما کمک کند دستان خود را بدون درد و فشار حرکت داده و یا اشیاء را بلند کنید. این کیسه های کوچک در اغلب موارد تحت فشار هستند. بنابراین می توانند ملتهب شده و ورم کنند. این تورم منجر به درد شانه شده و حرکت بازوها را محدود می کند. به طوری که حتی فعالیت های ساده روزمره دشوار می شود.

درد استخوان ترقوه و تومورهای استخوانی

درد ترقوه در موارد نادر بر اثر تومورهای استخوانی ایجاد می شود. بر اساس گزارشات، تومورهای خوش خیم و بدخیم در ترقوه تا به حال به یک میزان شیوع داشته اند. با این حال، تومورهای بدخیم در افراد مسن تر (بالای ۵۰ سال)شایع تر است. به دلیل نادر بودن این علت اگر شما با درد ترقوه به پزشک مراجعه کنید احتمال کمی را برای ابتلای شما به سرطان در مقابل بیماری هایی مانند آرتریت مفاصل ترقوه، آسیب های لیگامانی و شکستگی استخوان ترقوه در نظر خواهد گرفت.

سندرم خروجی توراسیک

سندرم خروجی توراسیک هنگامی مطرح میشود که ترقوه از وضعیت یا شکل قرارگیری نرمال خود منحرف شده و به عروق خونی و عصبهای جایگیر شده در محدودۀ میان استخوان مزبور و دندۀ فوقانی فشار وارد میکند.

علل بالقوۀ سندرم خروجی توراسیک عبارتند از:

• چاقی

• آسیب دیدگی

• ضعف حالت قرارگیری بدن

• ضعیف بودن عضلات شانه

• بلند کردن یا کشش مکرر وزنه

• ناتوانی مادرزادی

علایم مندرج در زیر میتوانند نشان دهندۀ وجود سندرم مزبور باشند:

• احساس ضعف در بازو

• وجود برآمدگی دردناک در زیر ترقوه

 • درد و ورم یا بیحسی در یک بازو

• احساس درد در گردن، ترقوه یا شانه

• تغییر رنگ دستها یا انگشتان

فیزیوتراپی یک درمان قابل توصیه است. این درمان احتمالاً بر تقویت عضلات اطراف استخوان ترقوه متمرکز میشود. به هر جهت، در موارد جدیتر ممکن است به انجام عمل جراحی نیاز باشد.

آسیب دیدگی مفصل

مفصل آکرومیوکلاویکولار در جایی قرار گرفته است که استخوان ترقوه به قسمت فوقانی کتف میرسد. جدا شدن یا انفصال این مفصل نوعی آسیب دیدگی شایع است و گاهی از اوقات بر اثر تأثیر نیروی انفجاری یا سقوط ایجاد میشود. آسیب دیدن مفصل آکرومیوکلاویکولار به بروز درد منجر می‌گردد اما در تمامی موارد با شکستگی ترقوه همراه نیست.

علایم عبارتند از:

• تورم

• حالت افتادگی

• درد

• از جا درآمدن استخوان ترقوه

• بروز برآمدگی در قسمت بالای شانه بسته به شدت جراحت ایجاد شده دکتر ممکن است موارد زیر را توصیه کند:

• استراحت دادن به شانه و سرمادرمانی

• استفاده از عضوبند برای پایدار نگه داشتن مفصل

• جراحی

درد استخوان ترقوه و حالت خواب

خوابیدن در بعضی حالات میتواند سبب بروز درد در گردن، پشت، یا ترقوه شود. به ویژه خوابیدن به یک پهلو در طولانی مدت ممکن است مسألهساز شود. این درد به طور معمول در طول روز تخفیف پیدا میکند. برخی افراد ممکن است درد مزبور را با استفاده از داروهای غیر نسخهای درمان کنند، و از ایجاد آن با تغییر وضعیت خوابیدن در طول شب پیشگیری نمایند. استفاده از بالش یا پشتی متفاوت و مناسب نیز میتواند در مورد این نوع درد مفید باشد.

درمان خانگی درد ترقوه

برای کمک به سرعت بخشیدن به روند بهبود زخم ها و درد استخوان ترقوه و کمک به از بین بردن ناراحتی های شانه، در ادامه برخی از درمان های طبیعی موثر را ذکر کرده ایم. یخ درمانی اگر درد ترقوه شما ناشی از آسیب است و متورم شده، گذاشتن کمپرس یخ بر روی محل درد در کاهش علائم موثر است. دکتر جنیفر رابینسون توصیه می کند که کمپرس یخ را به مدت ۳ الی ۴ روز و هر روز به فاصله ۴ ساعت و هر بار ۲۰ الی ۳۰ دقیقه بر روی محل درد بگذارید. دقت کنید که هرگز یخ را مستقیم بر روی پوست نگذارید زیرا ممکن است پوستتان بسوزد. کیسه یخ را داخل حوله گذاشته و سپس روی پوست بگذارید. استراحت استراحت برای تسکین درد و جلوگیری از ایجاد آسیب بیشتر موثر است. برای جلوگیری از حرکات ناخواسته بازو، با یک پارچه بازو را دور گردن بیاندازید. این کار برای مدیریت درد و افزایش سرعت فرایند درمان، مفید است. گرمای مرطوب اگر چند روز متوالی از درد ترقوه رنج می برید به احتمال زیاد درد شما ناشی از آرتروز است. در این شرایط گرمای مرطوب می تواند به کاهش ناراحتی و درد التهاب مفاصل کمک کند. برای این کار از پد گرم مرطوب استفاده کنید. برای تهیه این پد حوله را درون آب گرم قرار دهید و سپس آب اضافه آن را با فشار خارج کنید. سپس حوله را داخل یک کیسه فریزر قرار داده و آن را ۱۵ الی ۲۰ دقیقه بر روی محل درد قرار دهید.

ورزش

در اغلب موارد آسیب و درد ترقوه نیاز به درمان فیزیکی برای کاهش درد و افزایش دامنه حرکت شانه و بازو دارد. درمان فیزیکی معمولا زمانی شروع می شود که زخم التیام یافته باشد. تمریناتی در این علم طراحی شده که از خشکی و ضعف در اطراف ترقوه جلوگیری می کنند. علاوه بر این درمان های فیزیکی حاوی تمریناتی است که بر روی تقویت عضلات و رباط های اطراف ترقوه تمرکز دارند.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

طراحی سایت ، طراح وب سایت