آدرس: تهران - شریعتی - پایین تر از پل صدر
همین امروز با ما تماس بگیرید 9024770808 (+98)

گزگز، سوزش، ضعف، مور مور و بی‌حسی پا

۲۲ فرو ۱۴۰۰

بی‌حسی عبارت از فقدان حس یا احساس در یک ناحیه از بدن است. بی‌حسی اغلب با تغییرات دیگری در احساس، مانند احساس سوزن‌سوزن‌شدن، سوزش یا مورمورشدن همراه می‌شود. بی‌حسی می‌تواند در یک تک عصب، در یک‌طرف از بدن و یا به‌طورمتقارن، در هر دو طرف بدن رخ دهد. کرختی و گزگز احساسات غیرطبیعی هستند که می‌توانند در هر نقطه از بدن شما رخ دهند، اما اغلب در دست‌ها، بازوها، یا پاها احساس می‌شوند. تمام بیماران با داغ شدن پا و درد کف پا و یا ضعف رفتن پا باید توسط متخصص از نظر کف پا و مشکلات آن معاینه شده و در صورت نیاز با اسکن کف پا ، کفی متناسب با مشکل آنها ساخته شود. کفش متناسب با مشکل پای شما نقش به سزایی در درمان داغی کف پا دارد والبته که منظور صرفا کفش طبی و تجاری موجود در داروخانه ها و کفش فروشی ها نیست و کفشی است که با توجه به مشکل شما طراحی و ساخته شود.

علت‌ها و دلایل


سن

افراد میان‌سال (۳۰ الی ۵۰ سال) در معرض بالاترین خطر ابتلا به دیسک می‌باشند.

  • دیسک‌ها با افزایش سن ضعیف‌تر می‌شوند. اما،‌ پس از سن ۵۰ سالگی، آب خود را ازدست‌داده و بافت آن‌ها خشک و سفت‌تر می‌شوند، به‌طوری‌که به‌راحتی دچار فتق می‌شوند.
  • دیسک‌ها در کودکان و نوجوانان دارای میزان آب بالا بوده و بسیار انعطاف‌پذیر هستند،‌ به‌طوری‌که به‌ندرت دچار فتق می‌شوند.

وضعیت بدنی

خم شدن به جلو یا پهلو یا چرخش و یا ترکیبی از این حرکت‌ها خطر ابتلا به دیسک را افزایش می‌دهد، به‌ویژه بلندکردن اجسام.

آسیب بدنی

سقوط از ارتفاع،‌ تصادفات وسایل نقلیه موتوری، آسیب‌های ورزشی و یا سایر صدمات ناشی از ضربه می‌توانند منجر به فتق دیسک شوند.

  • ورزش‌های مرتبط با آسیب‌های دیسک شامل فوتبال، هاکی، ژیمناستیک و غواصی هستند.
  • ورزشکاران نسبت به عموم مردم آسیب‌های دیسک کمتری را تجربه می‌کنید، شاید به این دلیل که آن‌ها در وضعیت جسمانی خوبی هستند.

دیگر عوامل خطر


  • سیگار کشیدن
  • اضافه‌وزن
  • سابقه خانوادگی فتق دیسک
  • فعالیت‌های فیزیکی شدید و مکرر
  • بلند کردن نامناسب وزنه
  • آسیب دیسک قبلی
  • وضعیت غیرطبیعی و انعطاف‌ناپذیر عضلات کمر، پا و باسن.

علائم و نشانه‌ها


شما علائمی مخصوص به ناحیه ستون فقرات (گردن، قفسه سینه یا کمر) مبتلا را خواهید داشت. علائم شایع در اکثر موارد فتق دیسک عبارت‌اند از:‌

  • درد در ستون فقرات در محل و اطراف سطح فتق
  • اسپاسم عضلات اطراف فتق

احساس ناراحتی در زمان:

  • خم شدن، نشستن و یا ایستادن برای مدت‌زمان طولانی
  • فشار، همانند زمان خندیدن، سرفه‌کردن، عطسه‌کردن، بلند‌کردن چیزی یا اجابت مزاج
  • دراز کشیدن به پشت
  • حرکات انتقالی مانند بلندشدن از حالت نشسته به ایستاده
  • حرکت ماشین در دست‌اندازها.
  • کاهش تحرک و سختی، به‌ویژه پس از استراحت.

شما ممکن است متوجه شوید که تغییر وضعیت به‌طورمکرر، با تکیه به یک‌طرف و دراز کشیدن به یک‌پهلو با جمع‌کردن پاها در شکم همانند حالت جنینی گاهی‌اوقات به کاهش درد کمک می‌کند.

بیماری دژنراتیو دیسک کمر

بیماری دژنراتیو دیسک در ستون فقرات کمری و یا کمر، به سندرمی اطلاق می‌شود که در آن‌یک دیسک به خطر افتاده موجب کمردرد می‌شود.
اگرچه یک جزء ژنتیکی اندک در افرادی که از بیماری دژنراتیو دیسک کمر رنج می‌برند، ‌دخیل می‌باشد،‌ اما علت واقعی احتمالاً چندعاملی است. این علت می‌تواند از یک ساییدگی کوچک تا یک علت جراحتی متغیر باشد. بااین‌حال، به‌ندرت از یک ضربه بزرگ مانند یک تصادف شروع می‌شود. این عارضه به‌احتمال‌زیاد از یک آسیب جزئی به دیسک ناشی می‌شود که باگذشت زمان پیشرفت می‌کند.
باوجود نام ناآشنای آن، بیماری دژنراتیو دیسک کمر نسبتاً شایع است و تخمین زده‌شده است که حداقل ۳۰٪ از افراد ۵۰-۳۰ ساله به درجاتی از دیسک دژنراتیو مبتلا هستند، اگرچه همه آن‌ها دردی را تجربه نکرده و یا بیماری آن‌ها به‌طور رسمی تشخیص داده نشده است. در حقیقت،‌ با رسیدن سن بیمار به ۶۰ سالگی، سطوحی از بیماری دژنراتیو دیسک که در اسکن ام‌آرآی مشاهده می‌شود، طبیعی است، مگردرموارد استثناء.

فتق دیسک کمری

فتق‌های دیسک کمری شایع هستند، به‌خصوص در دو تا از پایین‌ترین سطوح کمر، درست در بالای باسن یا ساکروم و استخوان واقع در پایه ستون فقرات.
زمانی که یک دیسک تخریب و تجزیه می‌شود، هسته درونی می‌تواند از طریق بخش بیرونی دیسک نشت کند. این وضعیت به فتق دیسک یا دیسک مبتلابه فتق معروف است.
عصب از طریق پا به جریان می‌افتد و هر نوع عصب تحت‌فشار در ستون فقرات پایینی می‌تواند موجب شود که درد از طریق باسن و ساق پا در طول مسیر عصب پخش شود. این نوع از درد سیاتیک یا رادیکولوپاتی نیز نامیده می‌شود.

پزشکان چندین روش بدون جراحی را برای درمان سیاتیک توصیه می‌کنند که مهم‌ترین آنها عبارت است از:
تزریق اپیدورال
درمان‌های کایروپرکتیک
طب سوزنی
ماساژ درمانی
الکتروتراپی
ورزش‌های تقویتی و کششی
نقطه ضعیف در هسته بیرونی دیسک بین مهره‌ای به‌طور مستقیم در زیر ریشه عصب نخاعی قرار دارد، بنابراین یک فتق در این ناحیه موجب فشار مستقیم بر روی عصب می‌شود.

تنگی نخاع کمری

با افزایش سن، ستون فقرات تغییر کرده و این تغییر اغلب به تخریب استخوان‌ها، دیسک‌ها، عضلات و رباط‌های سازنده ستون فقرات منتهی می‌شود. این تغییرات ممکن است به تنگی کانال نخاعی منجر شوند.
ریشه اصطلاح “تنگی” یک کلمه یونانی به معنای “خفگی” است و اغلب از عارضه‌های دژنراتیو مانند آرتروز و / یا اسپوندیلولیزیس دژنراتیو ناشی می‌شود. هنگامی‌که اعصاب نخاعی در کمر خفه می‌شوند، تنگی نخاع کمری رخ می‌دهد و اغلب به پادرد و سایر علائمی منتهی می‌شود که با جزئیات بیشتر زیر شرح داده‌شده است.

اسپوندیبوزیس

شایع‌ترین علت کمردرد در ورزشکاران نوجوان که در عکس‌برداری قابل‌مشاهده است، شکستگی در یکی از استخوان‌های سازنده ستون فقرات می‌باشد. در اصطلاح تکنیکی، این بیماری به اسپوندیبوزیس معروف است. این بیماری معمولاً بر مهره پنجم کمری در ناحیه پایینی کمر و گاهی بر مهره چهارم کمری تأثیر می‌گذارد.
اگر شکستگی موجب ضعیف شدن استخوان شود، به‌طوری‌که استخوان قادر به حفظ موقعیت مناسب خود نباشد، مهره ممکن است به‌تدریج از محل خود خارج شود. این بیماری به اسپوندیلولیزیس معروف است. اگر لغزش بیش‌ازحد رخ می‌دهد، استخوان‌ها ممکن است به‌تدریج بر اعصاب فشار آورده و ممکن است برای اصلاح این وضعیت نیاز به جراحی باشد.
اسپوندیبوزیس ممکن است جنبه ارثی داشته باشد. یک فرد ممکن است به‌طور مادرزادی دارای استخوان مهره نازک بوده و درنتیجه ممکن است در معرض این بیماری باشد. بعضی از ورزش‌ها، مانند ژیمناستیک، وزنه‌برداری و فوتبال، موجب اعمال فشار زیادی به استخوان‌های کمر می‌شوند. به‌علاوه این ورزش‌ها نیازمند کشش مداوم ستون فقرات توسط ورزشکار است. در هر دو حالت،

نتیجه کار شکستگی در یک یا هر دو طرف مهره است.

تشخیص مشکلات پا


تشخیص مشکل پا با یک معاینه فیزیکی و ارزیابی تاریخچه پزشکی آغاز خواهدشد. در طول بررسی سابقه پزشکی، پزشک سؤالاتی از شما می‌پرسد، از قبیل:‌

  • چه علائمی را تجربه می‌کنید؟‌
  • اولین بار چه زمانی متوجه علائم شدید؟ آیا علائم ناشی از یک آسیب یا جراحت بودند؟
  • آیا علائم شما بعد از فعالیت یا استراحت تشدید می‌شوند؟‌ آیا فعالیت‌های خاصی موجب تشدید یا تسکین درد می‌شوند؟‌
  • آیا شروع علائم با بیماری یا تصادفی همزمان بوده است؟
  • آیا علاوه بر مفاصل پا علائم را در مفصل دیگری نیز تجربه می‌کنید؟
  • آیا هیچ‌یک از اعضای خانواده شما مبتلابه ورم مفاصل یا دیگر مشکلات پا هستند؟
  • آیا شما از دیگر مشکلات پزشکی که ممکن است موجب این علائم شده باشند،‌ رنج می‌برید؟

در طول معاینه فیزیکی پزشک به پاهای شما نگاه کرده و پاها و هر مفصل دیگری که ممکن است درد را در آن تجربه کنید، لمس خواهد کرد. پزشک نواحی حساس به لمس، درد یا تورم و همچنین شاخصه‌های آسیب به مفصل را بررسی خواهد کرد. بسته به یافته‌های شرح‌حال و معاینه، پزشک شما ممکن است آزمایش و تست‌های تصویربرداری را به‌منظور کمک به تشخیص بیماری و یا تأیید آن تجویز کند.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

طراحی سایت ، طراح وب سایت