آدرس: تهران - شریعتی - پایین تر از پل صدر
همین امروز با ما تماس بگیرید 9024770808 (+98)

دست درد

۲۵ تیر ۱۳۹۸
توسط: admin
دیدگاه ها: بدون دیدگاه

Image result for ‫دست درد‬‎

دست درد چگونه است؟

دست درد به ناراحتی و دردی که ممکن است در هر ناحیه از جمله شانه، بازوها، آرنج، مچ دست و انگشتان احساس می کنید، گفته می شود. درد ممکن است به دلایل متعددی ایجاد شود. دست درد ها معمولا به دنبال آسیب، تحریک و التهاب پوست، ماهیچه ها، استخوان ها و مفاصل بازو، همچنین به دنبال آسیب عروق خونی و اعصاب ممکن است ایجاد شود. هر چند فعالیت های روزمره از جمله تایپ کردن، نوشتن، کار با ابزار، ورزش، بلند کردن اجسام سنگین نیز می تواند باعث دست درد ها شود. درد ممکن است ناگهانی شروع شود و از بین برود یا اینکه به تدریج افزایش یابد. همچنین درد ممکن است ثابت یا متناوب، خفیف یا شدید باشد. گاهی درد، به دنبال آسیب قسمت های دیگر بدن مانند قفسه سینه، گردن و شکم به بازو ها انتشار می یابد. فرد مبتلا به درد بازو ممکن است درد، خارش، بی حسی، احساس ناراحتی و سوزن سوزن شدن در دست ها را تجربه کند.

علائم درد بازو

Image result for ‫دست درد‬‎

به صورت کلی علائمی که ممکن است همراه با درد بازو دیده شود علایم متفاوتی است. برای مثال ضعف، دشواری در صاف کردن دست، سوزن سوزن شدن و بی حسی می تواند نشانه ی آسیب عصبی باشد. برای مثال عصب رادیال از زیر بغل به دست ها می رود و حرکت بازو، مچ دست و دست ها را کنترل می کند. آسیب به این عصب می تواند علت درد بازو باشد. به ندرت درد بازو ممکن است از نشانه بیماری های قلبی باشد. در بیماری های قلبی، بیمار ممکن است دچار تهوع، تعریق بیش از حد، دشواری در تنفس، تپش قلب، درد بازو به ویژه دردی که به بازوی چپ کشیده می شود را تجربه کند.

هر کدام از علائم زیر نیز ممکن است همراه با درد بازو دیده شوند:

  • قرمزی
  • احساس سوزن سوزن شدن
  • ضعف
  • بی حسی
  • تورم
  • درد در هنگام لمس
  • محدودیت در حرکت
  • تورم غده ی لنفاوی زیر بغل

شایع ترین علل درد بازو

آنژین: درد قفسه ی سینه که در اثر کاهش خونرسانی به بافت قلب ایجاد می شود. درد ممکن است به بازو ها، شانه، گردن و پشت کشیده شود و همچنین ممکن است با احساس فشار در قفسه سینه، تهوع، تنگی نفس و سرگیجه همراه باشد.

حمله ی قلبی(انفارکتوس میوکارد): هنگامی رخ می دهد که جریان خون به عضله قلب قطع شده و و موجب مرگ وآسیب غیر قابل برگشت بخشی از سلول های قلبی شود. علائم حمله قلبی عبارتند از: احساس درد در یک یا هر دو دست، تنگی نفس، تهوع، درد قفسه سینه و سر گیجه.

آسیب به شبکه ی براکیال

بورسیت: بورس ها کیسه های حاوی مایع سینوویال هستند که در اطراف مفاصل وجود دارند و باعث کاهش اصطکاک می شوند. به التهاب بورس ها بورسیت می گویند.

سندروم کارپال تونل: عصب مدین از ساعد و کف دست عبور می کند و حس کف دست و انگشتان را تامین می کند. هنگامی که این عصب در مچ دست تحت فشار باشد موجب سندروم کارپال تونل می شود. سندروم کارپال تونل با حرکت تکراری در دست، مچ دست و انگشتان ایجاد شده و می تواند منجر به درد، بی حسی و حس خارش و سوزن سوزن شدن در بازو، کف دست و انگشتان می شود. افراد چپ دست معمولاً درد سندروم کارپال تونل را در دست چپ خود احساس می کنند، همچنین افراد راست دست درد سندروم کارپال تونل را در دست راست خود احساس می کنند. درد و ناراحتی مچ دست می تواند نوشتن، تایپ کردن، صحبت با تلفن یا فعالیت های روزانه را با سختی همراه کند.

فتق(بیرون زدگی) دیسک بین مهره ای در گردن: دیسک ها به صورت بالشتک یا صفحه های کوچک بین دو مهره در ستون فقرات هستند و فشارهای وارد شده به ستون فقرات را جذب می کند. همچنین باعث خم شدن و انعطاف پذیری ستون مهره های شما می شوند. اگر دیسک گردن شما دچار آسیب شود، موجب درد، بی حسی، ضعف، احساس سوزن سوزن شدن و سوزش در بازو می شود.

در رفتگی آرنج

فتق هیاتال یا هیاتوس: به دلیل ضعف در عضلات دیافراگم و اسفنکتر ورودی به معده ایجاد شده که در اثر آن قسمتی از معده وارد قفسه ی سینه می شود.

پیچ خوردگی و کشش عضلات و مفاصل: گاهی جراحت وارد شده می تواند باعث کشیدگی عضلات و پیچ خوردگی تاندون ها شود. علائمی که به دنبال آن ایجاد می شود شامل درد، ورم، کبودی،ضعف و گرفتگی(اسپاسم) ماهیچه ها است. هر دو عارضه ممکن است به خودی خود بهبود یابد اما اگر علائم شدید باشند باید فوراً به پزشک مراجعه کنید.

شانه ی یخ زده یا منجمد: درد و بی حسی خفیف در قسمت بالایی بازو و شانه ها، همراه با سختی و محدودیت حرکت می تواند علامتی از شانه ی منجمد باشد. شانه ی منجمد در حدود ۲ درصد از افراد بالای ۴۰ سال دیده می شود و در زنان شایع تر از مردان است. شانه ی منجمد زمانی ایجاد می شود که نوار های بافتی درون و اطراف شانه سفت می شوند. درد بازو در مرحله ی انجماد بدتر است. تا زمانی که شانه کاملاً بی حرکت است شما احساس بی حسی می کنید و قادر به حرکت دست و شانه ی خود نیستید.

آرنج تنیس بازان: عضلات آرنج، تاندون ها و قسمتی از استخوان آرنج دچار التهاب می شوند. درد و بی حسی در مفصل آرنج و ساعد، همراه با دردهای تیز و ناراحتی در آرنج می تواند به آرنج تنیس بازان نسبت داد. بیماری آرنج تنیس بازان ناشی از حرکات مداوم بازوها، آرنج و به خصوص مچ دست است و تنها با انجام بازی تنیس ایجاد نمی شود.

آسیب به روتاتورکاف: عضلات گرداننده ی شانه (روتاتورکاف rotator cuff) از عضلات و تاندون ها تشکیل شده است، که مفصل شانه را ثابت نگه داشته و بازو را در جهات مختلف می چرخاند. با افزایش سن تاندون ها در روتاتوکاف دچار ضعف و پارگی می شوند. در بسیاری از فعالیت های بدنی که دست ها به بالای سر می رود، فشار زیادی به ناحیه ی شانه و روتاتورکاف ممکن است وارد شود. علائمی که به دنبال آسیب روتاتور کاف ممکن است دیده شود می تواند از درد و ضعف خفیف در بازوی شما تا یک در شدید و مداوم باشد. اگر شما مشکوک به آسیب روتاتورکاف هستید، به پزشک خود مراجعه کنید ممکن است فیزیوتراپی نیاز داشته باشید.

التهاب تاندون ها(تاندونیت): تاندون بافتی است که عضلات را به استخوان ها متصل می کند. هنگامی که تاندون های شانه و بازوی شما دچار التهاب شوند به آن تاندونیت می گویند. یک مثال از تاندونیت، آرنج تنیس بازان است. شما می توانید درد را در شانه، آرنج یا مچ دست خود احساس کنید.که غالباً به دنبال ضربه یا استفاده ی مکرر در تاندون ایجاد می شود.

شکستگی استخوان ها: گاهی به دنبال آسیب و ضربه به بازو، ممکن است دچار شکستگی شوید، که با علائمی مانند ورم، کبودی، بی حسی و ضعف همراه است. اگر بازوی شما دچار آسیب شده فوراً به پزشک مراجعه کنید.

بیماری های خود ایمنی: گاهی سیستم ایمنی بدن به اشتباه به بافت ها و اندام های بدن حمله کرده و به آن ها آسیب می رساند. برخی از بیماری های خود ایمنی مانند روماتیسم مفصلی، لوپوس و سندرم جورجن می تواند موجب درد گردن، بازو، آرنج، مچ دست وانگشتان شود.

عصب تحت فشار(Pinched nerve): این اتفاق زمانی رخ می دهد که استخوان و بافت ها در شانه، گردن و بازو عصب را تحت فشار قرار می دهد و موجب درد، بی حسی و ضعف و احساس سوزن سوزن شدن می شوند.

سندرم خروجی قفسه سینه: تنگی فضای خروجی قفسه سینه که موجب فشار بر عروق و اعصاب ناحیه ی زیر بغل می شود و موجب علائمی مانند درد در گردن، شانه و دست، سردرد، احساس سوزن سوزن شدن در انگشتان و افتادن مکرر اجسام از دست می شود.

سندرم دکوروان: به التهاب غلاف در بر گیرنده ی دو تاندون حرکت دهنده ی انگشت شست گفته می شود که موجب درد مچ دست در هنگام فعالیت یا گرفتن اشیاء می شود.

استئومیلیت(عفونت استخوان): با درد موضعی و مبهم بازو، ورم بازو و محدودیت در حرکت همراه است.

سلولیت: نوعی عفونت باکتریایی که پوست را درگیر می کند، به طور معمول در ساق پا دیده می شود، اما می تواند بازو ها را نیز درگیر کند و سبب درد، قرمزی، ورم و در برخی مواقع تب، لرز، سردرد و کاهش فشار خون شود.

نقرس

بیماری عروق محیطی

ریکتز(نرمی استخوان)

فیبرومیالژیا

پسوریاسیس

زونا(شینگلز)

چه موقع برای درمان بازو به پزشک مراجعه کنیم؟

اغلب دست درد ها، یک وضعیت اورژانسی محسوب نمی شود و شما می توانید درد را با دارو های خانگی برطرف کنید. اگر درد بازو، شانه یا مچ دست شما در نتیجه ی ضربه ی شدید یا به طور ناگهانی بروز می کند، باید فوراً به پزشک مراجعه کنید. همچنین اگر در حرکت دست خود دچار مشکل شدید یا استخوان شما بیرون زده به پزشک یا به نزدیک ترین مرکز اورژانس مراجعه کنید. همچنین اگر درد ناگهانی در بازو، شانه، قفسه ی سینه و کمر همراه با احساس فشار در قفسه ی سینه ، تهوع، سرگیجه و تنگی نفس داشتید ، ممکن است علامتی از یک حمله قلبی بوده و باید با ۱۱۵تماس بگیرید و بلافاصله به دنبال درمان باشید. اگر گمان می کنید که دچار حمله ی قلبی شده اید بهتر است حرکت نکنید. همچنین در صورت مشاهده هر کدام از علائم زیر فوراً به پزشک مراجعه کنید.

  • درد بازو، شانه یا پشت که با استراحت کمتر شده و با فعالیت تشدید می شود.
  • ضربه ی ناگهانی به دست ها همراه با شنیدن صدای
  • درد و تورم شدید در بازو
  • درد همراه با احساس سوزش، ضعف و بی حسی در دست ها

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

طراحی سایت ، طراح وب سایت